Рали търси съотборници, за да постигне своите мечти

Скъпи приятелю,

Аз съм Рали и моята страст е изкуството и културата. Наскоро завърших училището за деца с нарушено зрение в София „Луи Брайл”. Сега бих искала да продължа с висшето си образование в Грьонинген, Холандия, но за целта имам нужда да се присъединиш в отбора ми. За да постигна мечтата си да изучавам Америка и тамошната култура и да развивам интересите си в областта на изкуствата, имам нужда от финансова подкрепа за справяне с разходите през първата година в университета. Семейството и приятелите ми вече са събрали половината от деветте хиляди евро, нужни за покриване на таксите и всекидневните разноски по време на обучението ми. Надявам се, че когато ме опознаеш чрез тази страница, ти също ще имаш желание да направиш малък принос.

Искрено вярвам, че с жаждата си за знания и желанието да направя света малко по-добро място, един ден ще ти се отплатя за добрината!

Сметка в Пощенска банка:

IBAN: BG43 BPBI 7940 1066 3433 02

BIC: BPBIBGSF

Сметка в  Deutsche Bank Privat und Geschaftskunden:

IBAN: DE74 5007 0024 0041 7360 00 BIC: DEUTDEDBFRA

Благодаря ти!

Рали

Рали абитуриентка

Рали абитуриентка

Ради на ски

Ради - медалистка

Кампания „Жажда за знания”

Преди да се обърна за подкрепа към вашето съпричастие и присъединяване към кампанията „Жажда за знание“, бих искал да мотивирам включването си в нея. Личният ми мотив  е,че преди десетина години аз бях преживял идентична кампания за набиране на средства за  учебници и учебни помагала за сина ми, както и много други родители, чиито деца бяха в състоянието на Ралица Станева.

Възползвам се от възможността, за пръв път, може би, да благодаря публично на подкрепилите ме тогава Росица Петрова и нейното семейство, както и на лица и граждани от небългарски произход като Дон Франческо Анджелучи, Мария Реу, живели дълго време в България и отдадени безкористно в подкрепа  на деца в неравностойно положение. Не мога да подмина и логистичната и материална подкрепа на служители от италианското посолство в България тогава. Ралица Андреева Станева губи зрение през 2006 година. През 2007 е вече ученичка в училище „Луй Брайл“, Специализирано училище за деца с нарушено зрение в гр. София. Завършва с отличие средното си образование миналата година (2014). Запознах се с нея през Февруари по проект IT Chance в Словакия и Австрия. Изключително мобилно дете, контактно и винаги усмихнато, с настроение и силна воля за успех. Взема с отличие TOEFL test и е приета в университета в Грьонинген, Холандия. Обича да спортува, тренира лека атлетика и ски- бягане. С помощта на приятели, семейството ‘и и най- вече на жаждата и за знание, тя е събрала над 5 000 евро. Необходими са още 4000 евро за да може да продължи мечтата ‘и. Ако Вие имате тази възможност, моля, направете така, че да сбъднем нейните стремления за знание! В момента, когато пиша тези редове, зная че Ралица е завършила успешно първия семестър в Грьонинген, Холандия, благодарение на набраните средства до сега, чрез фондация „св.св. Кирил и Методи“, Национална потребителска кооперация на слепите в България- гр. София, логистична и материална подкрепа на Съюз на Слепите в България- район София, Столична община и други. Не мога да подмина изключителната съпричастност  и логистична подкрепа от страна на д-р Петър Стайков и директора на дневен център за рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания- гр. София – Йордан Младенов.

С най- голям дял за осъществяване мечтата на Ралица е Митко Емилов Ангелов, организирал десетки срещи с негови колеги, приятели в чужбина, до голяма степен доброволец  и координатор на кампанията. За успешното завършване на втория семестър са необходими още около 2500 евро и вашето съпричастие, както и включването ви в отбора на Ралица. Благодаря ви предварително!

Павел Чемишанов

 

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *